Dagboek 2010

Maart 2010

31 Maart

Het eerste kwartaal van het jaar is al weer bijna voorbij. Wat zijn die maanden hard gegaan! We hebben echt een record aantal bezoekers gehad deze maanden op onze website. Soms vragen we ons echt af wie zijn al die mensen en hoe komen ze op de website. Als u het leuk vind reageer gerust via de mail.

Helaas is Dylan nog steeds aan het tobben met zijn gezondheid.

Eind februari s hij voor het eerst weer naar school geweest. Maar we hebben ook alweer een paar keer moeten bellen dat hij niet kwam omdat hij weer ziek was….

In februari is er bloed geprikt en daar is uitgekomen dat hij eind december de ziekte van Pfeiffer heeft opgelopen en CMV infectie. Dit laatste is familie van de ziekte van Pfeiffer dus dat is de verklaring dat hij heel erg moe is en steeds koorts hield en zich niet lekker voelt. Pech na pech dus!

Toen we in februari bij de kinderarts waren wilde zij Dylan eigenlijk opnemen in het ziekenhuis. Meteen blijven vonden wij veel te heftig, zowel voor Dylan als voor Damian. Als het heel acuut is ontkom je hier net aan, maar dit speelde als zo lang….

In overleg is er toen voor gekozen om nog 1 week 3 maal daags te tempraturen en dan zouden we op dinsdag gebeld worden over de opname van die volgende dag. En wonderen bestaan, want in die week zakte zijn tempratuur en ging hij weer spelen.

Gelukkig was toen een ziekenhuis opname niet nodig. Wij vonden een opname heel heftig. Dylan is erg bang voor heel veel dingen en heeft heel veel structuur en voorspelbaarheid nodig. Dit is in een ziekenhuis allemaal moeilijk te geven. Damian was ook helemaal van slag. Het idee dat alles dan anders zou zijn en dat ik dan een paar dagen bij Dylan moest slapen in het ziekenhuis vloog hem gewoon aan. Hij kon er niet van slapen…

Gelukkig is alles niet door gegaan en is Dylan in de week zelfs weer naar school geweest. Het kan raar lopen!

Drie weken later hoorde we toen de uitslagen van het bloed en dat verklaarde alles.

Dylan zou vanaf vorige week 3 keer naar school gaan maar vorige week was hij weer ziek. Deze week is het Goede Vrijdag dus is alles weer uitgesteld. De ochtenden op school kan hij maar net volhouden. Hij is heel snel moe. Maar dat zal allemaal overgaan, gelukkig!

Damian is blij dat het voorjaar is. Eerst vond hij de sneeuw geweldig… maar na zoveel sneeuw vond hij het wel genoeg. Ach wie niet!

Hij verheugd zich erg op lekker weer. Dan gaat hij na het eten altijd met Marc en Dylan voetballen op het veldje voor ons huis. Dit vind hij een feestje!

Ook heeft Damian inmiddels alweer zijn tweede rapport gekregen. Nog steeds een mooi rapport en enorm knap, wel zagen we dat het allemaal moeilijker word want hij was wel wat achteruit gegaan.

Vooral zelfstandig werken is erg moeilijk voor Damian.

Of eigenlijk is aan het werk gaan en aan het werk blijven en je werk af krijgen, moeiljk…

Volgend jaar in groep 5 moeten de kinderen nog meer zelfstandig werken dus we houden ons hard vast.

Voor Damian is het moeilijk om zelf een opdracht te lezen, en dus te begrjpen, en om dan zelf aan het werk te gaan. Hier moet hij bij geholpen worden.

Maar hij is wel al 9 jaar.

Damian boft trouwens altijd met jarig zijn, want dit valt tot nu toe altijd in de vakantie.

Damian wil zijn verjaardag nooit vieren voor klasgenootjes. School en thuis zijn nog steeds twee heel andere werelden.

Wel hebben we het natuurlijk thuis gevierd met mooie en leuke kadootjes en taart. Uiteraard mocht de jarige job kiezen wat hij wilde eten en hij koos om gezellig te gourmetten. Helemaal leuk en gezellig!

In het weekend zijn we nog gezellig met familie naar een speelkasttel geweest. Een gezellige ochtend en wat waren de boys moe van al het klimmen en klauteren. Helaas werd Dylan de volgende dag weer ziek….

Voor de zomervakantie 2011 hebben we voor onze beide jongens een optie genomen op dolfijntherapie.

We zijn erg aan tobben wat wijsheid is. Voor Damian zou het goed zijn om dit jaar te gaan om zijn kansen voor groep 5 te vergroten door bij de therapie aan zijn zelfstandigheid en concentratie te werken. Maar voor Dylan is volgend jaar beter of misschien zelfs wel 2012.

Maar als we pas in 2012 gaan zouden we ook in zomervakantie gaan en dan is op school al lang besloten of Dylan groep 3 daar mag proberen of niet…

Als Dylan een ontwikkelingssprongetje maakt in 2011 vergroot je kans daarop. Dylan heeft zo’n grote achterstand.

We hebben gekozen voor de zomervakantie omdat Damian na de therapie steeds ziek word. Nu we kiezen voor de grote vakantie heeft hij nog een paar weken om bij te komen en om alles te verwerken.

Dit jaar is sowieso financieel geen optie dus we moeten er nog maar eens een paar nachtjes over slapen….of is het van wakker liggen!

Inmiddels is de eerste actie voor de stichting geweest. We zijn hard aan het inzamelen voor een ander kind met een beperking om therapie te laten volgen. Vorige week was er een wandeltocht in Lisse. Van elke deelnemer ging er 1 euro naar de stichting. Er waren ruim 200 wandelaars. Fantastisch!!!


Juni 2010

Zaterdag 5 juni

Nog maar een paar weken en dan krijgen de jongens zomervakantie.

Wat is het jaar snel gegaan!

Helaas is Dylan erg weinig op school geweest.

Na de meivakantie zouden we de woensdag erbij doen. Dan is er gym en we dachten dat hij dat misschien wel leuk zou vinden… Maar op moederdag heeft Dylan ’s avonds zijn arm gebroken. Na het eten gingen de jongens nog even gezellig spelen met Marc op zolder.

Dylan viel daar achterover met zijn eigen billen op zijn onderarm…Marc en Damian hoorde zijn arm breken. Toen Marc hem naar beneden droeg gutste het zweet van zijn hoofdje tot zijn tenen uit zijn lijfje. Toen zijn pyjama uit kwam zag je zijn arm helemaal in een bochtje staan… Ach wat had Dylan een pijn.

Gelukkig werden we in het ziekenhuis heel snel geholpen en waren we met 1,5 uur weer thuis bij Damian waar oma en opa op paste.

Helaas was het een lelijke breuk en moest Dylan de volgende dag geopereerd worden.

De hele nacht heeft Dylan gehuild en geschreeuwd, wat had hij een pijn en wat was hij over zijn toeren!

Na de operatie heeft hij morfine gekregen en ging het eindelijk beter met de pijn.

Gelukkig mochten we ’s avonds weer naar huis en kon Dylan in zijn eigen bedje slapen.

Maandag moeten we terug en gaan ze weer foto’s maken. Een week na de operatie is dit ook gedaan en gelukkig stond toen de breuk nog goed!

We hopen dat Dylan dan ook ander gips krijgt want nu zit zijn hele arm in het echte gips. Heel zwaar en maandag krijgt hij dan kunststof gips en dat scheelt weer gewicht…

De uren op school worden in versneld opgebouwd zodat hij aan het eind van het schooljaar alle ochtenden op school is.

We hopen op volgend jaar een beter schooljaar voor Dylan!!!!

Damian gaat over naar groep 5. Wel weten we nu al dat dit een moeilijk jaar zal worden voor Damian. De tafels zijn nog erg moeilijk voor hem. Ook doordat zijn tempo erg laag is. Ook is zelfstandig werken erg moeilijk voor Damian. En kinderen moeten steeds meer zelf doen… en zelf aan het werken gaan en aan het werk blijven is erg moeilijk voor hem.

Het lijkt wel of een opdracht eerst even moet bezinken voor hij aan het werk kan gaan en dan zijn, zijn klasgenootjes allang begonnen…

Hij begint dan dus al met een tijdsachterstand en zijn werktempo is laag dus tsja…

In de vakantie blijven we thuis. Sowieso is vakantie erg lastig voor de jongens vooral voor Damian. Dylan gaat nog niet dagelijks naar school dus hij is meer gewend om veel thuis te zijn… maar Damian is echt  uit zijn ritme. Gelukkig is Marc de laatste 4 weken vrij en dan zijn ze al gewend aan het vrij zijn.

We zijn heel hard aan het sparen voor de volgende therapiereis dus het word een vakantie in de achtertuin. Maar we hopen op een prachtige zomer en dan vermaken de boys zich prima met hun zwembadje.

We zijn druk bezig met het regelen van therapie voor een ander kind. Er is nog geen toestemming van CDTC dus we houden het nog even spannend wie het gaat worden!


Juli 2010

Maandag 26 juli

Heerlijk vakantie!

De jongens hebben lekker zomervakantie en vanaf deze week is Marc ook lekker vrij.

Het komt erg goed uit dat we geen vakantieplannen hebben want er komt een hele leuke actie aan voor de stichting.

Vanaf 1 augustus begint het jaarlijkse evenement paalzitten weer in ons dorp. Dit jaar zijn er 5 paalzitters die allemaal voor een goed doel zitten.

Op paal 5 zit Martél Beekhuizen, de winnaar van 2 jaar geleden, voor onze stichting!!!

Ongelofelijk dat Martél zijn vakantiedagen opgeeft voor een goed doel en zo een kind met een beperking helpt om de therapie te kunnen gaan volgen.

Natuurlijk heeft Martél veel support nodig want 24 uur per dag zit hij op zijn paal!

Het paalzitten vind plaats op het terras van de De Bolle Olifant aan de Venneperweg 485/487 in Nieuw-Vennep.

Als u Martél wil sponsoren en dus onze stichting wilt helpen kinderen dolfijntherapie te laten volgen kunt u dat doen bij de Bolle Olifant of contact opnemen met Marc op telefoonnummer 06-49056615.

Wij wensen Martél enorm veel succes en sterkte en natuurlijk hopen we dat hij het heel lang gaat volhouden!

Het paalzitten is ook te volgen op www.bolleolifant.nl en www.witteweekblad.nl editie Nieuw- Vennep.


Augustus 2010

Donderdag 26 augustus

De vakantie is alweer voorbij en de kindjes zijn naar school.

Onze vakantie heeft voornamelijk in het teken gestaan van het paalzitten bij de Bolle Olifant. Vooral Marc zijn vakantie, want hij is heel hard op zoek geweest naar sponsors…

Dinsdagavond 24 augustus is het paalzitten gestopt. Zondagavond moesten de 3 overgebleven paalzitters na 3 weken uit hun huisje en moesten ze gaan zitten op een plankje van 20 bij 30 cm.  Onze paalzitter Martél nam ook zeer fanatiek plaats op het super kleine plankje en heeft het volgehouden, zonder slaap, tot dinsdagavond 21.55 uur!

Zondagnacht is de eerste bikkel al afgestapt en de laatste 2 bikkels hebben het enorm lang volgehouden in de harde regen en wind met alleen de beschutting van een paraplu!

Uiteindelijk heeft Martél zelf besloten te stoppen nadat het record van de 555 uur van vorig jaar  met bijna een uur was verboken. Martél had trouwens zijn persoonlijke record van 2 jaar geleden al dik verbroken want dat stond op 16 dagen.

Zondagmiddag is ook het bedrag bekent gemaakt wat onze stichting tot dan toe heeft opgehaald, het is het ongelofelijke bedrag van ruim 9000 euro!!!!!

We hadden heel erg gehoopt 1 kind therapie te kunnen laten volgen, maar we hebben nu zelfs nog veel meer!!!

We willen alle sponsors, bedrijven, winkeliers, alle terras bezoekers, kapsalon Perdaan en zijn medewerkers, het personeel van de Bolle Olifant,de paalbazen, Freddy, maar vooral Martél ENORM HARTELIJK BEDANKEN!!!

Ook alle andere paalzitters, Jennifer, Bert, Paula en Bart heel erg bedankt voor de gezellige weken en de steun aan onze stichting!!!


December 2010

Dinsdag 28 december

We zitten alweer op de laatse dagen van het jaar….

Voor onze stichting is het echt een FANTASTISCH jaar geweest!

Dankzij het Paalzitten in ons dorp hebben we het geweldige bedrag van 9599,72 euro opgehaald.

Het kostte Martél bloed, zweet en tranen maar wat heeft hij het goed gedaan!

Door het paalzitten hebben ook veel mensen onze stichting ontdekt. Opeens kregen we veel aanmeldingen.

Het eerste gezin waar ik de vorige keer nog over schreef, heeft nadat alles rond was toch besloten om de therapie niet te gaan doen.

Inmiddels zijn we heel blij dat Justin volgend jaar de dolfijntherapie kan gaan volgen.

Alle lof is trouwens voor zijn moeder! Als iemand gemotiveerd en gedreven is om haar zoon de therapie te laten volgen dan is het Andria!

Van de wachtlijst ouders vragen wij ouder participatie…

Deze moeder bakt appeltaarten voor minimaal 10 euro. Inmiddels zijn er al 136 taarten besteld en 86 zijn er al gebakken!!

Echt een fantastisch initiatief! Dankzij al die taarten hoeft de stichting alleen het verschil bij te leggen en kunnen we meer andere gezinnen helpen!

Hartelijk dank ook aan alle mensen die de appeltaarten kopen en zulke giften geven!

De andere mensen op de wachtlijst hebben er voor gekozen om pas in 2012 of zelfs 2013 af te reizen.

Verder kregen we een heel onroerende mail. De familie Hageman was in december 50 jaar getrouwd en besloot om geen cadeaus te vragen maar een gift voor onze stichting.

Marc was ook uitgenodigd op de feestmiddag en heeft iets mogen vertellen over onze stichting en over de dolfijntherapie.

Een dag na het feest belde meneer Hageman al met het fantastische nieuws dat onze stichting ruim 1000 euro zou krijgen!!!

We waren erg ontdaan dat vreemde mensen zoiets voor andere mensen doen!!

Als gezin kijken we terug op een jaar met “vallen en opstaan”…

Dylan is heel erg veel ziek geweest en heeft zoveel pech gehad! Door alles is hij weinig op school geweest en we waren en zijn, juist zo blij dat hij mocht starten op “gewoon onderwijs”

Gelukkig gaat het dit schooljaar wat beter maar helaas moeten we hem nog steeds zeer regelmatig afmelden.

Op zijn rapport zag je ook veel “nog in ontwikkeling” staan! Maar er is ontwikkeling en daar zijn we erg dankbaar voor!

Damian heeft een moeilijke start gemaakt dit schooljaar. De bovenbouw verhuisde naar een andere locatie en deze was nog niet helemaal klaar met de start van het schooljaar.

Damian heeft erg moeten wennen aan alle veranderingen. Maar inmiddels is het wennen gelukt al blijft het lastig 2 gebouwen op een loopafstand van zo’n 15 minuten…

De concentratie en zijn werktempo blijven grote aandachtspunten. Ook het buiten spelen en de vrije momenten zijn vaak moeilijk..

Onze eigen therapiereis voor volgend jaar zomer staat inmiddels vast. Beide jongens gaan dan opnieuw de dolfijntherapie volgen.

We vinden het geweldig dat, naast onze eigen jongens ,we vanaf volgend jaar andere kinderen met een beperking deze mogelijkheid kunnen bieden!

Wij als ouders weten hoe het is om je kind deze mogelijkheid te kunnen geven om spelenderwijs een stap vooruit te kunnen maken in je ontwikkeling!!

En dit gun je toch ieder kind!!!

We willen alle sponsors, Martél, familie Hageman, alle donateurs, de Bolle Olifant, Freddy en alle mensen die we niet bij naam kennen en of vergeten zijn …. heel hartelijk bedanken!

Dankzij sponsors , giften en alle mensen die kunnen en willen helpen, kunnen wij ook volgend jaar en de jaren erop andere gezinnen helpen om de therapie mogelijk te maken!

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN HEEL MOOI, GEZOND, GELUKKIG , VOORSPOEDIG EN LIEFDEVOL 2011 TOE!!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.