Dagboek 2012

Februari 2012

Eind februari gaat er alweer het tweede therapiekind vertrekken…

Dominique Peters is een meisje van 11 jaar uit Hoofddorp en heeft een onbekend syndroom en hierdoor een grote ontwikkelingsachterstand. Dominique heeft al een keer eerder de therapie gevolgd en heeft er dus veel zin! Dominique haar ouders gaan proberen een dagboek bij te houden en deze is te volgen via www.dopeters.waarbenjij.nu

Verschillende winkels uit de Floriande hebben de mogelijkheid gegeven collectebussen te plaatsen en Dominique haar ouders hebben zich erg ingezet om plekken te zoeken voor elke keer een collectebus. Gelukkig hebben we zelf inmiddels ook een aantal adressen waar onze collectebussen altijd weer welkom zijn…iedereen hiervoor heel hartelijk bedankt!

We hopen op een super therapie tijd en hopen vooral dat Dominique, voor vele Do, een stapje vooruit zal maken in haar ontwikkeling.

Verder zijn we druk aan het inzamelen om het voor elkaar te krijgen om weer een gezin te laten vertrekken naar Curacao. Gelukkig hebben we alweer nieuwe sponsors gevonden en komen er leuke en spontane acties.

De eerste actie is op 17 februari in Pier K van www.Fitnessparty.nl Natascha lanceert het nieuwe programma Burn en de opbrengst van de avond is voor onze stichting. Super lief van je Natas!!! En alvast bedankt voor je enorme inzet en spontane idee!!!

Ook is er een aantal weken geleden een presentatie geweest van werkstuk van 2 spontane meiden van het HVC. Dit ging over de invloed van dieren op kinderen met een beperking. Dat de meiden, Roxanne en Stephanie heel spontaan zijn blijkt wel uit hun spontane idee om cake te bakken en die te verkopen tijdens hun presentatie. Meiden bedankt!!!

Maar zonder onze trouwe volgers en donateurs kunnen we niet… dus draagt u ons een warm hart toe dan is u support en gift van harte welkom! Ook een leuk idee voor een aktie is altijd welkom, ons emailadres dolfijn@stichtingdolfijntherapiedamian.nl.


December 2012

Allereerst willen we alle mensen die de website lezen en de stichting een warm hart toe dragen hele fijne kerstdagen toewensen en alle goeds, geluk ,liefde en gezondheid voor het nieuwe jaar!

December is altijd een maand van terug kijken en vooruit zien…

We kijken terug samen met Dominque en haar ouders en broer op een hele mooie therapie van Dominque.

Do heeft een mooie vooruitgang geboekt en heeft zo genoten dat ze bijna elke dag vraagt wanneer ze weer naar de dolfijnen mag. Wat is het toch bijzonder dat de kinderen zoveel leren en ondertussen zo genieten en nog jaren later terug denken aan dit alles.

Inmiddels zijn we druk bezig met geld inzamelen voor Larissa. Larissa is een meisje van 12 jaar met een ernstige verstandelijke beperking. Larissa heeft ongeveer het niveau van een 2 jarige. Larissa heeft een zeer zeldzaam syndroom 22q13 deliete. Wereldwijd zijn er 600 mensen met dit syndroom in Nederland ong. 40.

Wat heel opvallend is bij 22q13 deliete is dat deze kinderen heel moeilijk nieuwe vaardigheden kunnen leren maar dat ze deze ook weer vaak verliezen. Er moet dus heel veel geoefend en gestimuleerd worden. Dit legt een grote druk op het gezin en vooral op de ouders.

Sowieso heeft Larissa veel zorg en aandacht nodig naast alle stimulatie om haar aangeleerde vaardigheden niet te verliezen.

In mei gaat Larissa de dolfijntherapie volgen. haar ouders helpen hard mee om het geld bij elkaar te krijgen maar helaas hebben we het bedrag van 7350 dollar nog niet bij elkaar.

In week 51 komt er een grote gesponsorde advertorial in de landelijke huis aan huisbladen van de Holland Combinatie in Noord en Zuid Holland en Utrecht. We hopen dat er mensen zijn die ons willen helpen de therapie voor Larissa mogelijk te maken en dat ze spelenderwijs een stap vooruit mag maken in haar ontwikkeling. Dit zou een grote winst beteken voor Larissa, haar ouders en broer.

De moeder van Larissa vertelde dat haar dochter maar heel weinig woordjes kan uitspreken maar dat zij als moeder altijd het gevoel heeft dat Larissa veel meer begrijpt dan het lijkt. Vaak zit Larissa dus gevangen in haar eigen lichaam en kan zij zich niet uiten….wat afschuwelijk als je je realiseert dat het er dus wel zit maar en niet uit kan komen…Hoe irritant vinden wij het al niet als we op een bepaalde naam of woord niet kunnen komen.

Mocht u deze krant niet krijgen of in een ander gebied wonen en ons toch wilt helpen Larissa naar de dolfijnen te laten gaan is u gift meer dan welkom op rekeningnummer 13 42 38 354 tnv Stichting Dolfijntherapie Damian.

Reacties zijn gesloten.